Tämmöisen geishajäädykkeen tein partyliten kutsuille.

Ohjeen kirjoitan heti kun kerkeen:)

no niin, nyt vihdoinkin kerkeen lisäämään tämän ohjeen:)

ohje on napattu Keskisuomalaisesta

Ainekset:

 

4 kpl keltuaista

4 rkl tomusokeria

4 dl kuohukermaa

4 kpl valkuaista

150 g Fazer Geisha-suklaata

(2 rkl punssia) itse laitoin baileysta

 

Koristeluun:

 

Fazer Geisha-suklaata, rouhittuna

 

mansikoita

 

Tee näin:

 

Vaahdota keltuaiset ja puolet sokerista kuohkeaksi

vaahdoksi. Raasta tai hienonna suklaa. ( Onnistuu helpommin jos

suklaa on pakastettua). Sekoita raaste ja (halutessasi punssi) keltuaisvaahtoon.

Vaahdota kerma ja sekoita suklaaseokseen. Vaahdota valkuaiset ja loput tomusokerista

ja nostele viimeiseksi jäähdykeseokseen.

 

Huuhtele 1,5 l vetoinen kakkuvuoka vedellä, kaada seos vuokaan, peitä kelmulla ja

pane pakastimeen mieluiten yön ajaksi.

Kasta vuoka kuumaan veteen, kumoa tarjoiluvadille ja koristele suklaamurskalla

ja mansikoilla.

 

Vinkki: Kumoa jäädyke hyvissä ajoin ennen tarjoilua ja pane takaisin

pakastimeen. Ota se huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen tarjoilua.